Jadual Kak Engku
Wednesday, June 30, 2010
Saturday, June 26, 2010
Thursday, June 24, 2010
Sunday, June 20, 2010
Family Day
Cup cake untuk family Hj Zachariah sempena hari keluarga.....jauh sampai ke melaka.....
selamat menjamu selera...
Wednesday, June 16, 2010
Tuesday, June 15, 2010
Sunday, June 13, 2010
Saturday, June 12, 2010
Friday, June 11, 2010
Tuesday, June 8, 2010
Apam Tepung Beras
Sumber SajiOnline
Bahan-bahan:
300 gm tepung beras
125 gm tepung gandum
190 gm gula
550 ml air
1 peket eno
Cara Membuatnya
1. Campurkan semua bahan dan kacau rata supaya adunan tidak berketul-ketul.
2. Kemudian tutup adunan supaya ia kembang.
3. Untuk mengukus apam, masukkan ke dalam bekas kecil dan kukus hingga masak ataupun kuih apam ini merekah di tengah-tengahnya.
Bahan-bahan:
300 gm tepung beras
125 gm tepung gandum
190 gm gula
550 ml air
1 peket eno
Cara Membuatnya
1. Campurkan semua bahan dan kacau rata supaya adunan tidak berketul-ketul.
2. Kemudian tutup adunan supaya ia kembang.
3. Untuk mengukus apam, masukkan ke dalam bekas kecil dan kukus hingga masak ataupun kuih apam ini merekah di tengah-tengahnya.
Wednesday, June 2, 2010
Tuesday, June 1, 2010
Cup Cake Pandan
Sumber : Majalah Saji
Bahan-Bahan
250 gm mentega
30 gm coklat
230 gm tepung naik sendiri
230 gm gula halus
1 sudu besar pes pandan
6 biji kuning telur (besar)
5 biji putih telur (besar)
Mangkuk kertas secukupnya
Ceri untuk hiasan
Cara Membuatnya
Mentega, coklat, pandan pes dipukul hingga pekat, masukkan kuning telur dan pukul lagi hingga kembang, campurkan tepung naik sendiri sambil terus dipukul, ketepikan sebentar. Dalam bekas lain pukul putih telur hingga pekat dan kembang, campurkan ke dalam mentega pukul hingga rata. Isikan ke dalam mangkuk kertas, hias dengan ceri hijau dan bakar selama 35-40 minit dalam ketuhar bersuhu 150-175'C.
Bahan-Bahan
250 gm mentega
30 gm coklat
230 gm tepung naik sendiri
230 gm gula halus
1 sudu besar pes pandan
6 biji kuning telur (besar)
5 biji putih telur (besar)
Mangkuk kertas secukupnya
Ceri untuk hiasan
Cara Membuatnya
Mentega, coklat, pandan pes dipukul hingga pekat, masukkan kuning telur dan pukul lagi hingga kembang, campurkan tepung naik sendiri sambil terus dipukul, ketepikan sebentar. Dalam bekas lain pukul putih telur hingga pekat dan kembang, campurkan ke dalam mentega pukul hingga rata. Isikan ke dalam mangkuk kertas, hias dengan ceri hijau dan bakar selama 35-40 minit dalam ketuhar bersuhu 150-175'C.
Subscribe to:
Posts (Atom)